New Domain and Hosting

At last, I have my own domain and hosting. Thanks to Slumberman for his helps. He has helped me from the beginning when I want to buy the domain name till I buy the hosting. He also helped me changing the DNS for my hosting. I also would like to thanks to Syaiful, Winter, Azmie, Lori and whoever who gave me suggestions and opinions for my domain name. Thanks guys!

I bought the domain from Slumberman and for the hosting I get it from here www.internet-webhosting.com I pay RM80 for 1Gb space. This is the cheapest price that I found in Google. 😀 I’m not sure if there still have cheapest prices in Google. But maybe yes, free hosting. :p

So, my new domain is: Use this domain if you want to visit my site. Heh!

Btw I hope you can change my link on your site with my new domain. Anyway, if you don’t want to, it will also automatically redirect to this site cause I has edited the index page to redirect here. He3.

Btw my site google page rank is 0. Isk3. I hope I will get back rank no 5. Lol.

Comments

  1. link updated 🙂

    RM80/1GB not bad.. huhu.. mine RM200/2GB.. pedih pedih :))

  2. huhuh///bagus laaa sng nk handle server sendiri../…
    byk duit

  3. kira murah tu…aku nyer nih, bayo rm180/year for 350mb??? aku ingat nak tuko cam winter gakler…

  4. up up up!

  5. Winter wrote:

    link updated

    RM80/1GB not bad.. huhu.. mine RM200/2GB.. pedih pedih

    He3. Ape lagi. Tukar r hosting. Murah seh.

    flowerbungkus wrote:

    huhuh///bagus laaa sng nk handle server sendiri../…
    byk duit

    Hak3. Tak r banyak mana duit tu. Sikit2 leh la. RM80 setahun je.

    azmie wrote:

    kira murah tu…aku nyer nih, bayo rm180/year for 350mb??? aku ingat nak tuko cam winter gakler…

    Uish! Aku rase baik beli hosting yang aku beli nih. Antara yang termurah yang pernah aku jumpe.

    loritanah wrote:

    up up up!

    Yea. Up and away… :d

  6. wah…dah tukar domain…huhuh :d bertambah sorg lagi…hehehehe…uiks….murah tu chpher…tapi,baper bandwith dia… 😕

  7. gie wrote:

    wah…dah tukar domain…huhuh :d bertambah sorg lagi…hehehehe…uiks….murah tu chpher…tapi,baper bandwith dia… 😕

    Bandwidth die 20Gb. Camne? Ade terpikir nak tukar hosting? He3.

  8. wah bestnya.. jeles la nak beli gak la… huhhu :((

  9. Lisa wrote:

    wah bestnya.. jeles la nak beli gak la… huhhu

    Beli. Jangan tak beli. Murah je tu.
    Pergh…macam amik keje part time plak promote suh beli nih.. :d

  10. azmie, ko pakai hosting ape?

    aku tak plan nak tuka memane hosting lagi.. setakat ni happy dengan exabytes coz services derang best 🙂

  11. Winter ~> Owh… Aku pun hari tu ada gak mengusha hosting exabytes nih, tapi cam mahal jek. 2G RM200. Then, aku pun cari la kat tempat lain…

  12. erm..me pun tak terase nak tukar hosting lagi…sebab,service dia ok…owner dia baru 17 tahun…kawan me…me dapat 1gb,50 gb bandwith for FREE :”> …buat ape tukar kan kalo dah dapat FREE :-” …hehehe…satu lagi…analisa yg dibuat, hosting yg bro pakai nie kompeni baru…pastu,pakai pentium 4…hehehe…me nyer,pakai AMD :)>- …(tak terniat nak promote or jatuhkan sesiape). …hehehe..ok…

  13. Owh…tak tahu r plak company ni baru. Nampak die nye package ok je. Murah plak tu. Tu pasal terus beli je. He3. Btw ape beza sangat antara P4 ngan AMD untuk hosting ek?

  14. erm…orang cakap,kalo utk hosting,AMD lagi stabil berbanding pentium 4…tapi,me rase,kalo tak ramai gune,mungkin ok kot….erm…tapi serius,harga dia mmg paling murah…huhuh…best tu…erm…support streaming tak..? nanti jadi cam kompeni yg me gune sebelom nie,hosting murah,tapi,streaming tak support…susah..#-o

  15. ala kalau pilih murah jer.. cam ne diorang nak idup…
    mesti tipu punya kalau murah sgt tu. kalau dah murah cam ne nak bayar sewa server , pekerja dan lain2…
    nasi lemak 50 sen pun dah tak dpt skg ni..
    hosting lagi murah dari makanan.  pelik kan