Speedtest – Test your broadband speed

Even though you subscribe the 384kbps or 3.6Mbps Celcom 3G broadband package, it does not guarantee that you will get the maximum speed.

Speedtest is a website that allows you to check your broadband speed. When you visit Speedtest website, it will locate your location based on your IP address. Then it will display servers that near to you. The recommended server is mark with yellow. You can choose the recommended server or you can choose other server to start the test.

202169555
The result after I got the HSDPA signal

It will start with the download test first and then it runs the upload test. After both tests are completed, Speedtest will display the result in .gif image which you can use to share on your website or in forum.

After I subscribing the Celcom 3G broadband, I always check the connection speed when each time I login. I just want to know how much speed that I get for that session. But 3, 4 days before, the Celcom 3G broadband got problem in UTM Skudai. They said that there is a problem with the Celcom transmitter in UTM but it will be fixed this 11th November.

celcomhsdpa
Now UTM students can happy with Celcom HSDPA signal

But yesterday, I got a phone call from Celcom customerline. They asked me to test the speed connection and wow! The speed has improved and I got HSDPA signal. Maybe they have upgraded the network in UTM. See the image above.

Although I subscribe the 384kbps package, but I can surf faster than 384kbps because my friend said that Celcom gives extra speed access until February 2008. So for those who connect using HSDPA modem, you can surf faster even though you subscribe with 384kbps package.

Comments

  1. correction..

    ………. ‘yes optus modem’ where support up to 2.MBPS,

    ……….. ‘yes optus modem’ where support up to 7.MBPS,

  2. I’m staying at Damansara Kuantan and using Celcom 3G. To open the complain site at celcom is almost impossible and I’m in dillema whether to change to streamix because I already spend alot on the modem. So anybody staying at damansara kuantan, just forget about using celcom, you going to waste your money.

  3. celcom ‘berokband’ and Streamyx, better stremyx from berokband… because celcom use wireless and strymx use cable

  4. huh~!! HUAWEI modem is not good… Smart Bro is better.. and celcom’s speed is very slow~!!

  5. sila laaaaa buat pggilan pd celcom n ckp dgn operator celcom… yang saya punya pn sblm ni slow cm korang ckp jgk… tp skrg mmg laju untuk broadband… operator celcom akan bertanya dgn korang semua pkai window ape n dia akan suh korang tekan start dan taip (cmd) dan ikut arahan operater celcom suruh… apabila taip cmd akn keluar laaaaa kotak hitam n ikut arahan operator celcom arah….

  6. Aku punyer brodband ni lancau sikit lah bro.Aku punya brodband ini jenis speed dia yang 3.6mpbs je.Tapi yg aq bengang nye bila aku nak download je,speed dia setakat 10kp/s je.Pukimak betul la!Kalau nk kasi laju,kena la tunggu.Dalam sebulan itu ada lah ada la line laju die dlm 3-4 kali je.Itu pun speed download die setakat 70kp/s lebih.

    Sesiapa tlg aku please mcm mner nk maintain speed internet ni aq jadi laju.
    please….. =(

  7. fauzan don’t speak the magic word…
    i suggest to you get the strimix better than broadband

  8. Celcom broadband coverage memang tak bagus. Bila fikir balik tak berbaloi bayar RM98++ to celcom. Average speed selalu nyer dalam 73Kbps and max 77Kbps. Sepatutnya perkara nie tak berlaku sebab CELCOM adalah satu satu nya syarikat teleco yg terbesar di malaysia.
    Kalau macam nie punya service macamana kita nak support product malaysia dan kempen 1 malaysia.

  9. aku duduk kawasan kampung dah 3 tahun pakai celcom broadband rm 98++. avarege speed 2.0 mbps. memang puas hati tp ada satu yang aku tak puas hati dia punya limit hanya 5gb sebulan. kan bagus no limit per month

  10. din kupang says:

    aku ni berapa kali dah bg komentapi hampeh……………hantr msj kata nak up speed dr 384kb ke 512kb…dah brp hari dah aku ni speed mcm tu jugak(3G PREPAID MONTHLY 0194225989)

  11. miss strawberry says:

    better use streamix meh.. more faster than celcom broadband.. ^-^

  12. my line is slow n slowly the line is fucker

  13. silver keys says:

    IDM boleh HACK,,,,,,,,speeed power bro,,,,,nak tahu add mee at fb, silver keys

Speak Your Mind

*