15 Great, Free Security Programs

Turn your PC on, and you’re immediately vulnerable to malicious attacks. But you can use these free applications to minimize the dangers and protect yourself.

Preventing and Eliminating Malware

  1. ZoneAlarm
  2. Comodo Firewall Pro
  3. Avast
  4. AVG Anti-Rootkit
  5. Spyware Blaster

Assessing Risks to Your System

  1. AOL Active Security Monitor
  2. McAfee SiteAdvisor
  3. LinkScanner Lite
  4. Internet Threat Meter
  5. Trend Micro HijackThis

Covering Your Tracks and Cleaning Up

  1. Kruptos 2
  2. Transaction Guard
  3. CCleaner
  4. NoScript
  5. File Shredder 2

15 Great, Free Security Programs [via PC World]

Comments

  1. brader cypher.. ni bob just nk kasik komen pasal antivirus comodo.. bob rase antivirus tu x elok sgt.. tp firewallnye bob x try lg.. penah bob pakai comodo antivirus.. lembab giler.. lagi x dpt nk remove cirtain virus.. sampai esoknye bob ade exam, mlm tu x leh bukak words.. comodo x leh tolong remove virus tu.. tpakse bob bukak knoppix.. so advise bob.. x yah cecube comodo.. bg bob.. x brape productive.

  2. erm, ako rase yg paling bagus Avast, sbab selame ako guna, ok je, x pnah pon my comp down bcoz of virus, yg detected bnyak gak aa, tp berjaya dibuang :d auto update dia cool n snang je nak guna the interface, lagipon skin dia bnyak.., n avast x guna resources (RAM) bnyak cam AVG, n its totally free :d tp Avast against malware ako x sure, ari tu ako cam stuck jugak http://raaff.gempax.net/2007/0.....omplished/ so, x tahulah, pndai2 la nak hidup =]

    n for cleaners, ada 3 yg ako tau (n guna serentak 😮 )
    CrapCleaner (yg dalam post)
    ncleaner (cool, new version baru je released n mcm bese free :d ) http://raaff.gempax.net/2007/0.....w-cleaner/
    ATF cleaner (software ni ako jumpa kat forum budak2 tech UK) http://raaff.gempax.net/2007/0.....r-cleaner/

    heh heh sorry bro, pnjg n ader link plak tu, xper ah, Sharing the Knowledge

  3. firewallnya sangat baik pada pandangan saya. dah lama pakai tak ada problem pon. untuk av saya syorkan avast.

  4. well, does these use a lot of memory when running in background?