First time with Ubuntu

This is my first time using Ubuntu. I use it in my faculty system lab. But the computer that I using is too slow. It takes about 5 or 6 seconds to open new tab in Firefox. Duh…

Wanna see the screenshot? But the resolution is too big making the desktop looks wierd.

What is Ubuntu? Ubuntu is Linux based operating system. It is free and you can get it from HERE.

Comments

  1. huhu…ubuntu nih susah x? best x? ok x?
    leyh sapot games x?

  2. Ubuntu v5.10 were the most outstanding version of linux i ever used. Cool man, ur 100 cd arrived alredy eyh ?!.

  3. dah pakai aritu…huhhu

  4. flowerbungkus wrote:
    huhu…ubuntu nih susah x? best x? ok x?
    leyh sapot games x?

    Ubuntu ni for the first timer payah sikit r nak gune coz die memang lain dari Windows. Tapi kalau dah lama pakai senang r. Aku pun baru first time gune. Banyak lagi yang aku tak explore coz komputer tu lembap.

    arifsanchez wrote:
    Ubuntu v5.10 were the most outstanding version of linux i ever used. Cool man, ur 100 cd arrived alredy eyh ?!.

    Nope. Not yet! Maybe this Febuary. I’m not sure.

    gie wrote:
    dah pakai aritu…huhhu

    Hak3. Best tak pakai Ubuntu?

  5. aku ubuntu-fans.. aku menggunakan ubuntu sejak 1st version lagi.. tidak mustahil ubuntu mempunyai beberapa bugs kerana os ni masih baru dipasaran..

    ubuntu best.. long live ubuntu!

  6. huh…hurm,…sapot games x?

  7. ejon wrote:
    aku ubuntu-fans.. aku menggunakan ubuntu sejak 1st version lagi.. tidak mustahil ubuntu mempunyai beberapa bugs kerana os ni masih baru dipasaran..

    ubuntu best.. long live ubuntu!

    Owh…so kau hustler Ubuntu r eh? Banyak tak program2 yang kau ade untuk Ubuntu nih?

    flowerbunkus wrote:
    huh…hurm,…sapot games x?

    Aku tak tahu sangat r. Try kau tanya ejon.

  8. best gak laa…tapi,sumer nak update,kene gune internet laaa…huhuhu…payah gak…kalo ade internet,senang je…plug and play…huhuhu

  9. ubuntu sapot game.. tetapi kena install WINE dulu…
    ubuntu juga sapot installer windows yg berformat exe..

  10. gie wrote:
    best gak laa…tapi,sumer nak update,kene gune internet laaa…huhuhu…payah gak…kalo ade internet,senang je…plug and play…huhuhu

    Owh… Payah gak r ek? Coz nak kene selalu update2 nih.

    ejon wrote:
    ubuntu sapot game.. tetapi kena install WINE dulu…
    ubuntu juga sapot installer windows yg berformat exe..

    Kirenye, leh la gak main game Windows eh?

  11. lol coool