Minggu Yang Busy

Minggu lepas merupakan minggu yang paling busy buat aku. Hmm…leh kata setiap hari ade je meeting or perjumpaan. Perjumpaan pasal kelab la, pasal program JKM la. Tapi bile dah habis semua tu, rase best plak rase nye… And di sini aku nak berkongsi la cerita pasal aktiviti yang kitorang buat pada minggu lepas.

Firstly aku nak cite pasal kelab. Aku baru2 ni join sebuah kelab yang baru saje di’established kat kolej aku nih. Nama kelab tu ialah Kelab Pembimbing Rakan Siswa. (Bukan Sebaya tetapi Siswa :p ) Pengasas kelab tu merupakan roomate aku sendiri. So aku join la untuk bagi support sebagai roomate. Minggu lepas, kolej kitorang mengadakan hari pendaftaran kelab bagi pelajar2 baru. So setiap kelab kene la mempromote kelab masing2 bagi menarik ahli untuk join kelab dorang. Dalam kelab ni, aku ditugaskan untuk membuat flash presentation untuk kelab PRS ni. So, bermula la kesibukkan aku pada minggu tersebut…

Kesibukkan ini ditambah pula dengan program Sepagi De’ KTC. Program ni merupakan program anjuran JKM kolej aku yang merupakan sebuah program berbentuk sukaneka. Dalam program ini pulak, aku ditugaskan untuk menjadi ketua untuk checkpoint pertama. Kat checkpoint pertama ni, kitorang adakan permainan Bola Mabuk. Cara permainan die memang memabukkan. Aku ade gak try. Pergh…memang terhuyung hayang aku jadinya. Mula2, peserta kena buat pusingan helikopter (letak jari kat lantai, pastu pusingkan badan sebanyak 5 kali). Dah lepas buat pusingan helikopter, peserta kene sepak bola bagi masuk gol. Part mase nak sepak ni part yang paling lawak. Mana tak nye. Dah la orang tengah pening kepala, pastu suh sepak bola pulak. Ada gak peserta yang terjatuh sebab pening. Nasib baik die tak luka or ape2.

Selapas habis program tu pulak, aku kena plak buat poster and flyers untuk Kelas IT yang kitorang akan jalankan pada 30hb Julai nih. Kelas IT merupakan satu lagi program anjuran JKM di bawah Biro ITD (Information Technology Development) sebagai AJK Pelaksana. Satu2 keje aku kene buat. Dalam program ni pulak, aku kene jadi AJK Publisiti. Tu pasal la aku kene buat poster and flyers ni. Tapi alhamdulillah, semua nye berjalan dengan lancar. And aku dah siapkan semua keje2 aku. Just skang ni menanti Kelas IT tu dijalankan je.

Hmm…panjang r plak aku tulis ni. K la, lain kali plak. :p

Comments

  1. erm… ada bakat jadi pemimpin ni.. 😕

  2. Erk! Pemimpin? He3 :d

  3. eerrmm… memang cian kat ko kan .. aku tau .. ko skang nak tumpukan pada study.. tapi at d same time ko terlibat secara tak langsung dengan aktiviti kolej etc.. aku harap ko dapat cope sumer ni as well… i trust in you… jangan luper kater2 ko satu masa dulu…. “sem ni,kalau korunk nak tanya soalan..tanya kat aku sebab sem ni aku nak 4 flat,”kata fauzi kepada rakan2nyer

  4. eerrmm… memang cian kat ko kan .. aku tau .. ko skang nak tumpukan pada study.. tapi at d same time ko terlibat secara tak langsung dengan aktiviti kolej etc.. aku harap ko dapat cope sumer ni as well… i trust in you… jangan luper kater2 ko satu masa dulu…. “sem ni,kalau korunk nak tanya soalan..tanya kat aku sebab sem ni aku nak 4 flat,”kata fauzi kepada rakan2nyer…semoga berjaya

  5. interesting post

Trackbacks